Recepten Met airfryer

Diepvries frieten airfryer

Diepvries frieten in de airfryer zijn een snelle en gemakkelijke manier om heerlijke, knapperige frietjes te maken. In slechts een paar minuten kun je genieten van een krokante bite, zonder het gedoe van een traditionele frituurpan. Met een airfryer gebruik je minder olie, waardoor de frietjes een stuk gezonder zijn.

 

Zodat anderen diepvries frieten in de airfryer kunnen maken
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Diepvries frieten in de airfryer.

Waarom diepvries frieten maken in de airfryer?

Het bereiden van diepvries frieten in de airfryer is niet alleen gezonder, maar ook efficiënter. De hete lucht in de airfryer zorgt ervoor dat de frieten gelijkmatig worden gebakken en een heerlijke goudbruine kleur krijgen. Bovendien hoef je geen olie te verwisselen zoals bij een friteuse, wat het schoonmaken ook veel eenvoudiger maakt. Airfryers zijn veelzijdig, en het is de perfecte keuze voor diepvries frieten als je op zoek bent naar gemak en een gezonde manier van frituren.

 

Zo maak je diepvries frieten airfryer

Stap 1

Verwarm de airfryer
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de diepvries frieten direct beginnen te bakken en een krokante buitenkant krijgen.

Stap 2

Voeg de diepvries frieten toe
Plaats de diepvries frieten in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig verspreid liggen en niet op elkaar liggen, zodat de hete lucht overal bij kan.

Stap 3

Stel de baktijd in
Bak de diepvries frieten voor ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius. Halverwege de baktijd schud je het mandje even om ervoor te zorgen dat de frietjes gelijkmatig worden gebakken.

Stap 4

Controleer en serveer
Na 15 minuten controleer je of de diepvries frieten goudbruin en krokant zijn. Als ze nog niet krokant genoeg zijn, bak ze dan nog 2-3 minuten langer. Serveer direct met je favoriete saus.

Tips voor diepvries frieten airfryer

Voor het beste resultaat met diepvries frieten in de airfryer kun je een klein beetje olie toevoegen voordat je ze bakt. Dit helpt om de frieten nog krokanter te maken. Vergeet niet om het mandje tussendoor te schudden, zodat alle frietjes gelijkmatig gaar worden. Probeer ook verschillende soorten kruiden zoals paprikapoeder of knoflookpoeder om je frieten extra smaak te geven. Diepvries frieten uit de airfryer zijn heerlijk als snack of bijgerecht bij een maaltijd.

Diepvries frieten zijn altijd een makkelijke keuze, maar heb je al eens Krieltjes in airfryer geprobeerd? Voor een andere heerlijke optie, bekijk ook Nachos airfryer of geniet van de hartige Braadworst airfryer. Meer inspiratie vind je op Recepten Met Airfryer!

Ingrediëntenlijst

Tijdsindicatie

Diepvries frieten airfryer calculator