Recepten Met airfryer

Kipblokjes airfryer

Kipblokjes airfryer is een snelle en gezonde manier om sappige en knapperige kipblokjes te bereiden zonder veel olie te gebruiken. De airfryer zorgt ervoor dat de kip gelijkmatig wordt gegaard en een krokante buitenkant krijgt. Deze kipblokjes zijn perfect als snack, in wraps, of in salades.

 

Zodat anderen Kipblokjes in de airfryer kunnen maken
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Knapperige kipblokjes uit de airfryer.

Waarom kipblokjes airfryer maken?

Kipblokjes in de airfryer bereiden is een eenvoudige en vetarme optie. De airfryer gebruikt hete lucht om de kip te garen, wat zorgt voor een krokante textuur zonder dat je veel olie hoeft toe te voegen. De bereiding is snel, en de kip blijft sappig van binnen. Het is een ideale keuze voor een gezonde maaltijd of als aanvulling op een gerecht zoals rijst, salades, of wraps.

 

Zo maak je kipblokjes airfryer

Stap 1

Kipblokjes voorbereiden
Snijd kipfilets in blokjes van gelijke grootte. Kruid de kip met zout, peper, en kruiden zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, en eventueel wat chilipoeder voor extra pit. Voeg een eetlepel olijfolie toe om de kruiden goed aan de kip te laten hechten.

Stap 2

Airfryer voorverwarmen
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de kip meteen begint te garen zodra je deze in de airfryer legt.

Stap 3

Kipblokjes bakken
Leg de kipblokjes in de airfryer en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Bak de kipblokjes gedurende 10-12 minuten. Halverwege de baktijd schud je de mand om de kipblokjes om te draaien voor een gelijkmatig resultaat.

Stap 4

Serveren
Haal de kipblokjes uit de airfryer en serveer ze direct. Ze zijn heerlijk als snack met een dip of als onderdeel van een grotere maaltijd, zoals een rijstschotel of salade.

Tips voor kipblokjes airfryer

Je kunt de kipblokjes van tevoren marineren voor extra smaak. Een simpele marinade met olijfolie, knoflook en citroensap zorgt voor een frisse en smaakvolle kip. Zorg ervoor dat de blokjes niet te groot zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Voeg eventueel wat groenten toe, zoals paprika of ui, en bak ze mee met de kip voor een complete maaltijd. Vergeet niet de airfryer na gebruik goed schoon te maken.

Kipblokjes zijn heerlijk veelzijdig uit de airfryer, maar heb je al eens Kippenbout airfryer geprobeerd? Voor meer variatie, probeer ook de sappige Kippenvleugel airfryer of Kipspiesjes airfryer. Meer recepten vind je op Recepten Met Airfryer!

Ingrediëntenlijst

Tijdsindicatie

Kipblokjes in Airfryer - Rekenmachine