Recepten Met airfryer

Maiskolf airfryer

Maiskolf in airfryer is een fantastische manier om deze zoete en sappige groente in een handomdraai te bereiden. De airfryer zorgt ervoor dat de maïskolven een mooie, licht geroosterde smaak krijgen met een heerlijke knapperige textuur aan de buitenkant.

Zodat anderen Maiskolf in de airfryer kunnen maken
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Geroosterde maiskolf in airfryer, goudbruin en knapperig.

Waarom maiskolf in airfryer maken?

Het bereiden van maiskolf in airfryer is eenvoudig en snel, en het resultaat is geweldig. De airfryer zorgt ervoor dat de mais gelijkmatig wordt geroosterd, terwijl hij sappig en zoet blijft. Bovendien heb je geen boter of olie nodig, hoewel je die naar wens kunt toevoegen voor extra smaak. Dit maakt het een gezondere optie voor bijgerechten of als snack.

Zo maak je maiskolf in airfryer

Stap 1

Voorbereiden van de maiskolven
Haal de schil en de draden van de maiskolven. Smeer ze in met een klein beetje boter of olie, en breng op smaak met zout en peper. Voor een extra smaakvolle twist kun je ook kruiden zoals paprikapoeder of knoflookpoeder toevoegen.

Stap 2

Verwarm de airfryer
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Dit zorgt voor een krokante buitenkant en behoudt de sappigheid van de mais.

Stap 3

Maiskolven bakken
Leg de maiskolven in de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen, zodat de lucht goed kan circuleren. Bak ze gedurende 10-12 minuten, en draai ze halverwege de baktijd om. De mais moet mooi goudbruin zijn.

Stap 4

Serveren
Haal de maiskolven uit de airfryer en besprenkel ze met gesmolten boter of olijfolie voor extra smaak. Je kunt ook wat geraspte kaas, kruiden of citroensap toevoegen voor variatie.

Tips voor maiskolf in airfryer

Voor een extra smaakvolle maiskolf in airfryer, kun je de maiskolven na het bakken besmeren met kruidenboter of een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Als je van een pittige smaak houdt, voeg dan wat chilipoeder toe aan de kruiden voordat je de mais bakt. Vergeet niet om de maiskolven halverwege de baktijd om te draaien voor een gelijkmatige bereiding.

Ingrediëntenlijst

Tijdsindicatie

Maiskolf in airfryer - Calculator