
Deense worst in de airfryer is een heerlijke en eenvoudige manier om sappige en krokante worsten te bereiden. Dankzij de airfryer wordt de buitenkant goudbruin en blijft de binnenkant lekker sappig. Perfect voor een snelle maaltijd, snack of barbecue-achtige ervaring thuis.
Deense worst in de airfryer is een gezondere optie, omdat het vet tijdens het bakken wegloopt. Daarnaast heb je geen extra olie nodig, en door de gelijkmatige bereiding in de airfryer worden de worsten perfect gaar. Ideaal voor als je geen gedoe wilt met een pan of grill.
Voorbereiden van de worsten
Prik de worsten met een vork om te voorkomen dat ze barsten tijdens het bakken. Kies voor verse of voorgegaarde Deense worsten, afhankelijk van je voorkeur.
Voorverwarmen van de airfryer
Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Dit zorgt ervoor dat de worsten direct beginnen te bakken.
Bereiden van de worsten
Leg de worsten in een enkele laag in het mandje van de airfryer. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. Bak de worsten 8-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Schud halverwege het mandje voor een gelijkmatige bereiding.
Serveren
Haal de worsten uit de airfryer en serveer ze direct. Ze zijn heerlijk op een broodje met mosterd en zuurkool of als bijgerecht met aardappelsalade.
Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de worsten een interne temperatuur van 70°C bereiken, zodat ze volledig gaar zijn. Voor extra smaak kun je de worsten voor het bakken licht insmeren met barbecuesaus of bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder of knoflookpoeder.
Hou je van worst? Probeer Lamskoteletten in de Airfryer, geniet van Rosbief in de Airfryer en vergeet Varkensrug in de Airfryer niet!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuwe heerlijke airfryer-recepten, nieuws of aanbiedingen te ontvangen.