
Mini-aardappelen in de airfryer zijn een snelle en smaakvolle bijgerechtoptie. De aardappeltjes worden heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen, perfect voor bij vlees, vis of vegetarische gerechten.
De airfryer is ideaal voor het bereiden van mini-aardappelen. Dankzij de snelle en gelijkmatige luchtcirculatie worden ze krokant zonder veel olie te gebruiken. Dit maakt het een gezondere en eenvoudigere optie dan traditioneel frituren of bakken. Bovendien bespaart de airfryer tijd doordat hij sneller opwarmt dan een oven.
Bereid de aardappelen
Was 500 gram mini-aardappelen grondig en halveer ze. Je kunt ze schillen, maar dit is niet nodig als je ze met schil wilt bereiden. Dep de aardappelen droog met keukenpapier.
Kruid de aardappelen
Doe de aardappelen in een kom en meng ze met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, een snufje zout en peper naar smaak. Zorg dat alle aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.
Plaats in de airfryer
Verdeel de aardappelen in een enkele laag in de mand van de airfryer. Dit zorgt voor een gelijkmatige bereiding.
Bak de mini-aardappelen
Bak de aardappelen op 180°C gedurende 18-20 minuten. Schud de mand halverwege om ervoor te zorgen dat de aardappelen aan alle kanten krokant worden. Controleer met een vork of ze gaar zijn en serveer direct.
Zin in kleine aardappels? Kijk bij Aardappelschijfjes in de Airfryer, ontdek Chocoladetaart in de Airfryer en probeer Brownies in de Airfryer!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuwe heerlijke airfryer-recepten, nieuws of aanbiedingen te ontvangen.