
Taart in de airfryer is een geweldige manier om snel en gemakkelijk een heerlijke taart te bereiden. Met de airfryer krijg je een perfect gebakken resultaat met een zachte binnenkant en een goudbruine buitenkant, ideaal voor elke gelegenheid.
Taart in de airfryer bakken is eenvoudig, snel en energiezuinig. In tegenstelling tot een traditionele oven warmt de airfryer sneller op, wat tijd en energie bespaart. Daarnaast zorgt de circulerende hete lucht voor een gelijkmatige garing. Dit maakt het bakken van een taart in de airfryer ideaal, zelfs voor beginners.
Bereid het deeg
Meng 150 gram bloem, 100 gram suiker, 100 gram boter (zacht), 2 eieren, en 1 theelepel vanille-extract in een kom. Voeg 1 theelepel bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Voeg eventueel toppings zoals chocoladestukjes of blauwe bessen toe.
Bereid de airfryer en vorm
Vet een kleine springvorm (18 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Bak de taart
Plaats de springvorm in de airfryer en bak de taart gedurende 25-30 minuten op 160°C. Controleer na 25 minuten met een satéprikker; als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar.
Serveer de taart
Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je deze eruit haalt. Bestrooi met poedersuiker of versier met slagroom en fruit.
Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur voor een luchtiger resultaat. Wil je variatie? Voeg citroenrasp, kaneel of noten toe aan het beslag. Zorg ervoor dat je een vorm gebruikt die in je airfryer past en niet te hoog is, zodat de lucht goed kan circuleren.
Zin in taart? Kijk bij Geroosterd Brood in de Airfryer, ontdek Falafel in de Airfryer en probeer Lasagnette in de Airfryer!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuwe heerlijke airfryer-recepten, nieuws of aanbiedingen te ontvangen.